Tiskové zprávy
Asociace kuchařů a cukrářů ČR : 15. ročník kuchařské soutěže Český kapr pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Šumava, pořádá ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice patnáctý ročník gastronomické soutěže Český kapr v moderní úpravě. Ve čtvrtek 18. a v pátek 19. listopadu (vždy od 9 do 16 hodin) uvidíte v akci juniorské i seniorské šéfkuchaře/šéfkuchařky. Domovem soutěže bude tradičně Výstaviště České Budějovice.
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství, Ing. Miroslava Tomana.
„Kapr je surovina, se kterou bohužel tuzemští kuchaři a kuchařky pracují většinou jen ve vánočním období. Přitom je kapr skvělá lokální surovina dostupná po celý rok“, říká Miroslava Pítrová z pořádající pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kuchaři a kuchařky jdou do boje
V soutěžním klání návštěvníci uvidí 17 kuchařů a kuchařek rozdělených do dvou kategorií. Junioři spolu budou soupeřit hned 18. listopadu. V pátek 19. listopadu poměří svůj kuchařský um dospělí.
„Zadání soutěže je obecné. Připravte kapra moderně, chutně a s ohledem na současné gastronomické a dietetické trendy. Použijte jednu z povinných surovin jako jsou batáty, cizrna, červená čočka, mrkev, pastinák… Všichni soutěžící dostanou na místě skvěle připravené filety z kapra z Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity České Budějovice“, dodává Pítrová.
Soutěžící budou své pokrmy připravovat v profesionální kuchyni značky FAGOR Professional. Na přípravu pokrmů budou mít 45 minut a za tuto dobu musí připravit 4 porce soutěžního pokrmu.
Další informace a kontakt pro média – Tomáš Popp, tel.: 777 239 808, tomas.popp@akc.cz
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství, Ing. Miroslava Tomana.
„Kapr je surovina, se kterou bohužel tuzemští kuchaři a kuchařky pracují většinou jen ve vánočním období. Přitom je kapr skvělá lokální surovina dostupná po celý rok“, říká Miroslava Pítrová z pořádající pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kuchaři a kuchařky jdou do boje
V soutěžním klání návštěvníci uvidí 17 kuchařů a kuchařek rozdělených do dvou kategorií. Junioři spolu budou soupeřit hned 18. listopadu. V pátek 19. listopadu poměří svůj kuchařský um dospělí.
„Zadání soutěže je obecné. Připravte kapra moderně, chutně a s ohledem na současné gastronomické a dietetické trendy. Použijte jednu z povinných surovin jako jsou batáty, cizrna, červená čočka, mrkev, pastinák… Všichni soutěžící dostanou na místě skvěle připravené filety z kapra z Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity České Budějovice“, dodává Pítrová.
Soutěžící budou své pokrmy připravovat v profesionální kuchyni značky FAGOR Professional. Na přípravu pokrmů budou mít 45 minut a za tuto dobu musí připravit 4 porce soutěžního pokrmu.
Další informace a kontakt pro média – Tomáš Popp, tel.: 777 239 808, tomas.popp@akc.cz
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk