Tomáš Popp "> 15. ročník kuchařské soutěže Český kapr pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/15.rocnik-kucharske-souteze-cesky-kapr-porada-asociace-kucharu-a-cukraru-cr
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Asociace kuchařů a cukrářů ČR : 15. ročník kuchařské soutěže Český kapr pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR

16. listopadu 2021 | Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Šumava, pořádá ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice patnáctý ročník gastronomické soutěže Český kapr v moderní úpravě. Ve čtvrtek 18. a v pátek 19. listopadu (vždy od 9 do 16 hodin) uvidíte v akci juniorské i seniorské šéfkuchaře/šéfkuchařky. Domovem soutěže bude tradičně Výstaviště České Budějovice.
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství, Ing. Miroslava Tomana.


„Kapr je surovina, se kterou bohužel tuzemští kuchaři a kuchařky pracují většinou jen ve vánočním období. Přitom je kapr skvělá lokální surovina dostupná po celý rok“, říká Miroslava Pítrová z pořádající pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Kuchaři a kuchařky jdou do boje
V soutěžním klání návštěvníci uvidí 17 kuchařů a kuchařek rozdělených do dvou kategorií. Junioři spolu budou soupeřit hned 18. listopadu. V pátek 19. listopadu poměří svůj kuchařský um dospělí.

„Zadání soutěže je obecné. Připravte kapra moderně, chutně a s ohledem na současné gastronomické a dietetické trendy. Použijte jednu z povinných surovin jako jsou batáty, cizrna, červená čočka, mrkev, pastinák… Všichni soutěžící dostanou na místě skvěle připravené filety z kapra z Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity České Budějovice“, dodává Pítrová.

Soutěžící budou své pokrmy připravovat v profesionální kuchyni značky FAGOR Professional. Na přípravu pokrmů budou mít 45 minut a za tuto dobu musí připravit 4 porce soutěžního pokrmu.

Další informace a kontakt pro média – Tomáš Popp, tel.: 777 239 808, tomas.popp@akc.cz
Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist